Terminator BT

Terminator BT este un produs biodinamic, obținut printr-un proces de fermentare rapidă și are în compoziția sa substanțe organice conforme cu cerințele Regulamentului 889/2008, anexele I și II.

Terminator BT, bazat pe pesticidul biologic Bacillus Thuringensis, oferă cel mai eficient tratament ecologic împotriva omizilor și gândacilor.

Terminator BT este un insecticid bazat pe Bacillus Thuringensis – microorganism în forma de bastonaș, sporogen, aerob, gram pozitiv, ubicvitar. 

Folosit pentru prima data ca insecticid biologic în urmă cu 21 de ani, Bacillus thuringiensis se găsește în mod natural în diferite medii, în special în sol și pe frunze. Este letal pentru sute de mii de specii de insecte vectori ai unor boli, dar nepatogen pentru oameni, păsări și animale. 

S-a constatat că diferitele tulpini de Bacillus thuringiensis manifestă o anumită specificitate pentru omizile ordinului Lepidoptera, respectiv pentru muștele și gândacii ordinelor Diptera și Coleoptera.

Mod specific de acțiune: după ingestia unor cristale Bacillus Thuringensis, în intestinul insectelor se produce un lanț de reacții biochimice (secvențe biochimice), care depind de legarea specifica a toxinelor de unele molecule (receptori) aflate în peretele tractului digestiv al insectei. Acești receptori pentru toxină se află numai în peretele intestinului insectelor.

Proprietăți fizico-chimice

Terminator BT se prezintă sub formă de lichid, are culoarea maro, cu miros specific.

Conținut produs

  • 1 x 10^8 cfu/ml Bacillus Thuringiensis

Doze recomandate

Din experiența practică și/sau a documentației disponibile, recomandăm următoarele doze de aplicare:

Păioase, prășitoare, oleaginoase, soia:1 – 2L / ha, în 200 – 400 litri de apă

1 x 10^8 cfu/ml Bacillus Thuringiensis