Terminator BT

Terminator BT este un insecticid pe bază de microorganisme naturale, cu rol în controlul dăunătorilor din ordinul Lepidoptera (omizi, molii și fluturi), Diptera (muște și țânțari), Coleoptera (gândaci), Himenoptera (viespi, furnici), fiind bazat pe un complex de micorize, tricoderme și organisme bacteriene.

Bacillus thuringiensis produce proteine de tip cristal, care sunt toxice pentru unele insecte (imature-larve) când se hrănesc. În intestinul lor, toxinele sunt activate, degradează intestinul și insectele mor din cauza infecțiilor și înfometării.

Celelalte microorganisme produc o gamă largă de substanțe antibiotice, parazitează alți fungi, concurează cu alți fungi pentru spațiu, degradează pereții celulari ai patogenilor și induc în plante o rezistență localizată sau sistemică.

Se aplică într-un program preventiv sau la apariția primilor indivizi de dăunători, înainte ca populațiile să se dezvolte exagerat, moment când intervenția este foarte dificilă.

Proprietăți fizico-chimice

Terminator BT se prezintă sub formă de concentrat solubil, de culoare maro, cu miros specific.

Conținut produs

  • Bacillus thuringiensis
  • Micorize
  • Tricoderme
  • Organisme bacteriene
  • Aminoacizi

Mod de folosire

Se va dilua produsul în 200-400 L de apă / ha și se va aplica foliar, cu utilaje/echipamente specifice.

Cultură: Cereale păioase, Floarea-soarelui, Porumb, Rapiță.

Doze și tratamente recomandate: 1 L/ha, se aplică mai multe tratamente, în funcție de apariția dăunătorilor și în diferite etape de dezvoltare ale plantelor.

Bacillus thuringiensis

Micorize

Tricoderme

Organisme bacteriene

Aminoacizi