Athos

ATHOS este un produs biodinamic, obținut printr-un proces de fermentare rapidă și are în compoziția sa substanțe organice conforme cu cerințele Regulamentului 889/2008, anexele I și II.

Eficiența fungicidului ATHOS este mărită datorită aminoacizilor organici, cu rol tonic și revigorant pentru plantele care trec prin stres hidric sau patogenic, respectiv microorganismelor cu rol de activator al elicitorului (elicitorul este o moleculă care activează la sistemul imunitar al plantei).

ATHOS, rol de prevenire și combatere a bolilor

Atunci când este folosit preventiv, ATHOS protejează cu succes culturile agricole, asigurând plantelor o dezvoltare sănătoasă, și scade riscul infestării cu boli specifice. 

Aplicat corect, tratamentul preventiv cu ATHOS ține asigură protecție față de fuzarioza spicelor, mucegaiul de zăpadă, rugina brună, rugina galbenă, sfâșierea frunzelor, pătarea reticulară, arsura frunzelor de orz, septorioza, mălura comună și tăciunele zburător.

De asemenea, este extrem de eficient în protejarea pomilor fructiferi, arbuștilor și legumelor, cu rol de prevenire și combatere a unor boli precum rapănul, făinarea, monilioza, putregaiul pielos al fructelor și coletului, mana tomatelor, alternarioza, putregaiul cenușiu, pătarea cafenie, ofilirea micotică, mana de sol, făinarea, căderea plăntuțelor, putregaiul bazei tulpinii, bacterioze, alternarioza cruciferelor rapiței, hernia rădăcinilor rapiței, boala petelor albe la rapiță.

Proprietăți fizico-chimice

ATHOS se prezintă sub formă de lichid, are culoarea maro, cu miros specific.

Conținut produs

  • 10% aminoacizi vegetali
  • 1 x 10^8 cfu / ml Trichoderma Harzianum spp. 
  • 1 x 10^8 cfu / ml Trichoderma Viride 

Doze recomandate

Din experiența practică și/sau a documentației disponibile, recomandăm următoarele doze de aplicare:

Grâu, orz, triticale, orz de primăvară, grâu Durum: 1L / ha, în 200 – 400 litri de apă

10% aminoacizi vegetali

1 x 10^8 cfu / ml Trichoderma Harzianum spp. 

1 x 10^8 cfu / ml Trichoderma Viride