Athos

Athos este un fungicid pe bază de microorganisme și ulei de portocală, utilizat pentru controlul bolilor din multe culturi, cum ar fi boli foliare la cereale (fusarioza spicelor, mucegaiul de zăpadă, rugina brună, rugina galbenă, sfâșierea frunzelor, pătarea reticulară, arsura frunzelor de orz, septorioza, putregaiul alb la floarea-soarelui și rapiță și altele.

Concurează cu agenții patogeni de pe rădăcini pentru spațiu și pentru urmele de nutrienți, cum ar fi fierul. Sistemele imune ale plantelor pot fi, de asemenea, pregătite de Azospirillum pentru a rezista atacului agenților patogeni, un proces cunoscut sub numele de rezistență sistemică indusă.

Athos prezintă o combinație de microorganisme, micorize (endo și ectomicorize), bacili și fungi cu roluri multiple pentru plantele de cultură și sol, cu efecte benefice. Acesta creează un mediu sănătos și îmbogățește fertilitatea. De asemenea, inhibă germinarea sporilor, creșterea tubului germinativ și interferează cu atașarea fungilor la plantă.

Proprietăți fizico-chimice

Athos se prezintă sub formă de concentrat solubil, de culoare maro, cu miros specific.

Conținut produs

  • Azospirillium lipoferum
  • Micorize
  • Tricoderme
  • Ulei de portocală
  • Organisme bacteriene

Mod de folosire

Se va dilua produsul în 200-400 L de apă / ha și se va aplica foliar, cu utilaje/echipamente specifice.

Cultură: Cereale păioase, Floarea-soarelui, Rapiță.

Doze și tratamente recomandate: 1 L/ha, 2-3 tratamente.

Azospirillium lipoferum

Micorize

Tricoderme

Ulei de portocală

Organisme bacteriene