Descriere

Norofert este principalul producător de inputuri organice din România și jucător cu experiență pe piața agricolă.

Scurt istoric

Compania Norofert a fost fondată în anul 2000 ca societate specializată în importul și distribuția de îngrășăminte create cu ajutorul tehnologiei avansate în România. Până în anul 2010, Norofert a fost prima companie care a importat și distribuit îngrășăminte bio în România. După identificarea unei nișe extrem de atractive, cea a agriculturii ecologice, în 2015 Norofert a început  producerea de îngrășăminte organice proprii și vânzarea către fermierii locali. În 2018 Norofert a introdus linia de produse BioChain, ce oferă agricultorilor un spectru complet de produse care îi ajută să cultive 100% ecologic, de la însămânțare până la recoltare. În 3 martie 2020, acțiunile companiei au intrat la tranzacționare pe Bursa de Valori București sub simbolul „NRF”, Norofert devenind astfel o companie publică.

Linii de business

Norofert activează pe trei linii principale de business: cercetarea și producție de inputuri pentru agricultura ecologică, farming ecologic și trading cu cereale.

Cercetarea, producția și comercializarea de inputuri ecologice

Activitatea principală a Norofert o reprezintă dezvoltarea și producerea de rețete proprii de inputuri pentru agricultura ecologică, cât și convențională. Anual, cercetătorii Norofert lucrează la dezvoltarea și îmbunătățirea formulărilor inputurilor agricole și dezvoltă în colaboare cu experți din domeniu produse noi.

Pe lângă gama de 65 produse diferite, grupate în 3 linii principale, compania proiectează scheme personalizate de pregătire și optimizare a culturilor care permit adaptarea inputurilor organice la specificul nevoilor recoltei în funcție de sol, condiții atmosferice și particularitățile fiecărei culturi în parte.

Tehnologiile Norofert au ca obiectiv agricultura sustenabilă și oferă o atenție sporită sănătății solului. Folosirea acestor tehnologii aduce beneficii atât plantelor cât și solului, iar un sol sănătos înseamnă productivitate pe termen lung, solurile cultivate ecologic conținând mai mult humus și având o structurǎ mai bunǎ.

Farming ecologic

O altă linie de business o reprezintă farmingul ecologic, compania operând o fermă în Zimnicea, județul Teleorman, de 1000 ha. Ferma este utilizată ca o platformă de bune practici pentru agricultura ecologică și ca un instrument pentru prezentarea viabilității agriculturii ecologice din punct de vedere operațional și financiar.

Trading de cereale

A treia linie de business a companiei o reprezintă tradingul cu cereale ecologice. Filozofia Norofert este de a fi alături de fermierii parteneri pe toată durata ciclului vegetal, de la furnizarea de inputuri ecologice, la monitorizarea culturilor și până la preluarea cerealelor la recoltă de la fermieri pentru a fi exportate către procesatorii finali, cu care sunt încheiate contracte de trading prestabilite.

PORTOFOLIU DE PRODUSE

Produsele Norofert pot fi folosite în agricultura ecologică deoarece conțin substanțe active NON GMO permise a fi folosite în agricultura ecologică, în conformitate cu Reg. (CE) 1165/2021 Anexa II, de punere în aplicare a Reg. (CE) 848/2018. Produsele ecologice Norofert sunt certificate de catre organismul de certificare ecologica EcoCert France.

Norofert Organics – inputuri pentru agricultura ecologică (culturi mari)

Norofert comercializează o gamă completă de produse dezvoltate în laboratoarele proprii, care respectă toate standardele europene pentru agricultura ecologică și pot acoperi toate nevoile unei culturi ecologice, precum tratamente de sămânță, fertilizatori foliari, fungicide, insecticide, biostimulatori și îngrășăminte de sol, precum și limitarea absorbției de metale grele în plantele vulnerabile.

Norofert ORGANICS Horticultură

Gama de produse Organics Horticultură acoperă toate nevoile fermierilor care activează în domeniul viticulturii și al pomiculturii. Linia ține cont de toate normele europene privind eco-condiționalitatea și protecția mediului, precum și de decizia revoluționară ce interzice utilizarea neonicotineidelor în agricultură.

Norofert FITO – linia de hobby gardening

Începând cu 2019, Norofert a abordat și nișa de piață a gospodăriilor preocupate de consum de produse ecologice din producția proprie de legume și fructe, respectiv a persoanelor interesate de activitatea de grădinărit ca hobby (teren sub 1 ha) – un segment convenabil prin termenele de plată mult mai reduse și ciclurile sezoniere mai frecvente.

Norofert Ready to USE

În 2021, Norofert a dezvoltat linia de produse Hobby Gardening prin adăugarea Liniei Ready-to-Use, flacoane de 500 ml cu pulverizare directă pe plantă, adresându-se consumatorilor casnici care dețin plante decorative, care nu mai au nevoie de diluție suplimentară pentru aplicare.

Norofert KARISMA – inputuri pentru agricultura convențională (culturi mari)

În august 2019, Norofert a introdus Karisma, o nouă linie de produse pentru agricultura convențională, linie ce folosește o tehnologie hibrid care să îmbine partea organică/ecologică cu cea chimică.

Piața de capital

Compania a intrat la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul „NRF” în data de 3 martie 2020. Puteți urmări evoluția companiei cvizitând profilul emitentului pe site-ul BVB AICI.