Descriere

Norofert este principalul producător de inputuri organice pentru agricultură din România, fondat în anul 2000.

Scurt istoric

Compania a evoluat constant, de la importator și distribuitor de îngrășăminte pentru agricultură, la cel mai important producător român de inputuri și produse fitosanitare pentru agricultura ecologică. În prezent activează în 3 linii principale de afaceri: cercetare, producție și comercializare de inputuri pentru agricultura ecologică, farming ecologic și trading cu cereale. Pe lângă gama sa standard de produse ecologice, Norofert este cunoscută pentru producția de inputuri ecologice personalizate, adaptate la specificul solului, condițiile atmosferice și tipul de cultură practicat.

Piața de capital

Din 2020 compania este listată la Bursa de Valori București pe piața AeRO și din octombrie 2021 acţiunile #NRF sunt incluse în indicele BETAeRO. Obligațiunile corporative ale companiei sunt tranzacționate pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul #NRF25 începând cu 5 iunie 2020.

Linii de business

Norofert activează pe trei linii principale de business: cercetarea și producție de inputuri pentru agricultura ecologică, farming ecologic și trading cu cereale.

Cercetarea, producția și comercializarea de inputuri ecologice

Activitatea principală a Norofert o reprezintă dezvoltarea și producerea de rețete proprii de inputuri pentru agricultura ecologică, cât și convențională. Anual, cercetătorii Norofert lucrează la dezvoltarea și îmbunătățirea formulărilor inputurilor agricole și dezvoltă în colaboare cu experți din domeniu produse noi.

Pe lângă gama de 65 produse diferite, grupate în 3 linii principale, compania proiectează scheme personalizate de pregătire și optimizare a culturilor care permit adaptarea inputurilor organice la specificul nevoilor recoltei în funcție de sol, condiții atmosferice și particularitățile fiecărei culturi în parte.

Tehnologiile Norofert au ca obiectiv agricultura sustenabilă și oferă o atenție sporită sănătății solului. Folosirea acestor tehnologii aduce beneficii atât plantelor cât și solului, iar un sol sănătos înseamnă productivitate pe termen lung, solurile cultivate ecologic conținând mai mult humus și având o structurǎ mai bunǎ.

Farming ecologic

O altă linie de business o reprezintă farmingul ecologic, compania operând o fermă în Zimnicea, județul Teleorman, de 1000 ha. Ferma este utilizată ca o platformă de bune practici pentru agricultura ecologică și ca un instrument pentru prezentarea viabilității agriculturii ecologice din punct de vedere operațional și financiar.

Trading de cereale

A treia linie de business a companiei o reprezintă tradingul cu cereale ecologice. Filozofia Norofert este de a fi alături de fermierii parteneri pe toată durata ciclului vegetal, de la furnizarea de inputuri ecologice, la monitorizarea culturilor și până la preluarea cerealelor la recoltă de la fermieri pentru a fi exportate către procesatorii finali, cu care sunt încheiate contracte de trading prestabilite.

PORTOFOLIU DE PRODUSE

Produsele Norofert pot fi folosite în agricultura ecologică deoarece conțin substanțe active NON GMO permise a fi folosite în agricultura ecologică, în conformitate cu Reg. (CE) 1165/2021 Anexa II, de punere în aplicare a Reg. (CE) 848/2018. Produsele ecologice Norofert sunt certificate de catre organismul de certificare ecologica EcoCert France.

Norofert Organics – inputuri pentru agricultura ecologică (culturi mari)

Norofert comercializează o gamă completă de produse dezvoltate în laboratoarele proprii, care respectă toate standardele europene pentru agricultura ecologică și pot acoperi toate nevoile unei culturi ecologice, precum tratamente de sămânță, fertilizatori foliari, fungicide, insecticide, biostimulatori și îngrășăminte de sol, precum și limitarea absorbției de metale grele în plantele vulnerabile.

Norofert ORGANICS Horticultură

Gama de produse Organics Horticultură acoperă toate nevoile fermierilor care activează în domeniul viticulturii și al pomiculturii. Linia ține cont de toate normele europene privind eco-condiționalitatea și protecția mediului, precum și de decizia revoluționară ce interzice utilizarea neonicotineidelor în agricultură.

Norofert FITO – linia de hobby gardening

Începând cu 2019, Norofert a abordat și nișa de piață a gospodăriilor preocupate de consum de produse ecologice din producția proprie de legume și fructe, respectiv a persoanelor interesate de activitatea de grădinărit ca hobby (teren sub 1 ha) – un segment convenabil prin termenele de plată mult mai reduse și ciclurile sezoniere mai frecvente.

Norofert Ready to USE

În 2021, Norofert a dezvoltat linia de produse Hobby Gardening prin adăugarea Liniei Ready-to-Use, flacoane de 500 ml cu pulverizare directă pe plantă, adresându-se consumatorilor casnici care dețin plante decorative, care nu mai au nevoie de diluție suplimentară pentru aplicare.

Norofert POWER MIX – Accesibile & Eficiente

Power Mix este o gamă de îngrășăminte convenționale cu o abordare inovatoare pentru îmbunătățirea producției cu costuri mici într-o perioadă de incertitudine. Ideea din spatele acestei game este să ofere soluții eficiente și accesibile pentru a satisface nevoile de nutriție ale plantelor, promovând în același timp o creștere sănătoasă și sustenabilă a culturilor.

De ce a fost nevoie de această gamă convențională de îngrășăminte?

  • Eficiență Nutrițională: Power Mix a fost dezvoltat pentru a furniza culturilor nutrienții esențiali de care au nevoie pentru a crește și a se dezvolta în mod optim. Formulele sale au fost concepute pentru a asigura o eliberare controlată a nutrienților, astfel încât plantele să aibă acces la nutriție de calitate pe toată durata sezonului de creștere.
  • Creștere Sustenabilă: Gama Power Mix promovează o agricultură sustenabilă prin furnizarea de îngrășăminte care contribuie la minimizarea pierderilor de nutrienți în sol
  • Maximizarea Randamentului: Prin utilizarea Power Mix, fermierii pot obține producții mai mari și de calitate superioară. Îngrășămintele din această gamă au la bază o formulă echilibrată de nutrienți, ceea ce ajută la maximizarea randamentului culturilor.
  • Economie de Timp și Bani: Utilizarea îngrășămintelor Power Mix poate reduce nevoia de aplicare repetată și poate crește eficiența utilizării resurselor. Aceasta înseamnă mai puțin timp și bani cheltuiți pentru administrarea îngrășămintelor.

Norofert POWER TEK 

Power Tek este o gamă de îngrășăminte lichide convenționale inovatoare dezvoltate de Norofert, menite să aducă o revoluție în nutriția plantelor. Produse în România, această gamă este adaptată nevoilor locale și specificului solului și climei autohtone.

Beneficii:

  • Nutriție la Rădăcina Problemei: Power Tek livrează nutrienții direct la rădăcinile plantelor, asigurând o alimentare precisă și eficientă. Acest lucru susține o creștere sănătoasă și robustă a plantelor.
  • Distribuție Uniformă: Aplicarea îngrășămintelor lichide prin introducere în sol garantează distribuția uniformă a nutrienților, eliminând zonele de sub-hrană sau supra-hrană.
  • Ușurință de Aplicare: Power Tek este ușor de aplicat și permite reglarea precisă a cantității, reducând astfel risipa și economisind resurse.
  • Absorbție Rapidă: Îngrășămintele lichide sunt absorbite mai rapid de către plante comparativ cu cei solizi, asigurând o nutriție eficientă imediată.
  • Flexibilitate în Aplicare: Acești îngrășăminte pot fi utilizați înainte, în timpul sau după semănat, adaptându-se nevoilor specifice ale culturilor.
  • Economie de bani și de timp: Dar fără compromisuri! Îngrășămintele lichide permit o distribuție uniformă a nutrienților în sol, asigurând că fiecare plantă primește ceea ce are nevoie.