Inovație

Compania produce îngrășăminte organice, produse fitosanitare organice, cum ar fi insecticide și fungicide, tratamente pentru semințe și tratamente foliare.

Compania a cunoscut o creștere rapidă după ce a dezvoltat o tehnologie proprie, numită BioChain, care utilizează numai materii prime de origine vegetală și animală, componente bacteriene și microorganisme ca ingrediente în fabricarea produselor.

Tableta efervescentă este produsul inovativ Norofert lansat pe piața europeană în 2018, care în prezent este în așteptarea brevetului.

Tableta efervescentă înlocuiește produsele clasice lichide sau pulberi utilizate în agricultură, eliminând astfel complet riscul de fermentare la temperaturi ridicate, și ajută la reducerea spațiului de stocare și de transport. Tableta, care poate combina între 4 și 6 substanțe active, se dizolvă aproape instantaneu (în 60 de secunde), fără a lăsa urme de reziduuri.

Toate produsele Noroferts (îngrășăminte, insecticide, pesticide etc.) pot fi furnizate clienților sub formă lichidă sau sub formă de tablete efervescente.

Avantajele principale ale tabletei efervescente Norofert:

 1. Similar cu îngrășămintele lichide ale Norofert, tableta efervescentă utilizează tehnologia BioChain;
 2. Tableta se dizolvă rapid în maximum 60 de secunde;
 3. Tableta se dizolvă complet, fără a lăsa depuneri sau reziduuri;
 4. Un comprimat poate conține între 4 și 6 substanțe active;
 5. Recipientul de 1,2 kg se transformă într-o tabletă de 250 gr (0,25 kg), reducând astfel semnificativ spațiul de depozitare și transport;
 6. Tableta nu prezintă niciun risc de fermentare la temperaturi ridicate;
 7. Nu există riscul de segregare sau alterare a produsului sau a ingredientelor sale active;
 8. Termenul de valabilitate al tabletei este prelungit la 5 ani.

Tableta efervescentă a fost vândută până acum pe piețele din România, Franța și Spania. Este planificată pentru perioada următoare o expansiune continuă a produselor inovatoare marca Norofert.

Compania a dezvoltat o tehnologie proprie, numită BioChain, care utilizează numai materii prime de origine vegetală și animală, componente bacteriene și microorganisme ca ingrediente în fabricarea produselor.

Tehnologia BioChain oferă agricultorilor un spectru complet de produse care îi ajută să cultive 100% ecologic, de la însămânțare până la recoltare. Prin tehnologia BioChain, fermierii au acces la:

 • Tratamente organice pentru semințe înainte de însămânțare;
 • Îngrășăminte și insecticide, care sunt pulverizate pe culturi, din momentul în care planta are cel puțin 2-3 centimetri, de 2-3 ori până la momentul recoltării;
 • Tratamente speciale de descompunere aplicate terenului imediat după recoltare, destinate pregătirii solului pentru culturile viitoare.

Toate produsele sunt complet sincronizate și armonizate, ceea ce înseamnă că fermierii pot urma întreaga gamă de produse Norofert pe parcursul întregului ciclu de creștere, asigurând o creștere sănătoasă și durabilă a culturilor.

În afară de formulările ecologice standard pe care le oferă, Norofert este, de asemenea, specializată în cercetarea și producția de inputuri ecologice personalizate.

Experții Norofert ajută fermierii să-și maximizeze producția cu ajutorul formulelor personalizate care iau în considerare caracteristicile individuale ale fiecărei culturi, componentele solului, condițiile atmosferice și alți factori, inclusiv rozătoarele sau alți dăunători care pun recoltele în pericol.

Procesul de preparare a inputurilor personalizate constă în următoarele etape și se realizează doar la cerere:

 • Analiza solului, efectuată în laboratoarele Norofert;
 • Analiza detaliată a necesităților specifice plantelor/culturilor pentru creștere și dezvoltare;
 • Analiza condițiilor atmosferice și a particularităților regiunii;
 • Prepararea formulării unice și producerea acesteia fie sub formă de tabletă efervescentă fie sub formă lichidă;
 • Livrarea produselor către client gata de a fi utilizate împreună cu instrucțiuni de aplicare.

Norofert se ocupă de întregul proces, de la cercetarea solului și a condițiilor mediului până la livrarea  produsului efectiv pentru aplicare. În plus, experții Norofert au capacitatea de a asista fermierii în procesul de conformare la reglementările aplicabile agriculturii ecologice (și în afara României), prin asigurarea că îngrășămintele administrate culturilor respectă pe deplin toate reglementările naționale aplicabile. Toate produsele Norofert sunt conforme cu standardele Uniunii Europene privind agricultura ecologică.

Odată cu introducerea liniei Karisma pentru agricultura convențională, linia de afaceri pentru dezvoltarea de îngrășăminte personalizate se va extinde și pentru produsele agricole tradiționale.