ZAPPER

ZAPPER este un produs de contact, cu un mod de acțiune deosebit.

Complex de ciuperci entomopatogene, o asociere endofitică, cu un mod similar de acțiune.

Ciupercile colonizează și cresc natural în sol, unde pot rămâne pe o perioada lunga chiar și în absența țintelor, și acționează ca un parazit.

Când sporii microscopici ai ciupercii vin în contact cu corpul unei insecte gazdă, aceștia germinează, pătrund în cuticulă și cresc în interior până când ating hemolimful (sângele), se hrănesc cu nutrienții din corpul insectei producând toxine, ucigând insecta în câteva zile (maxim 3-5 zile).

După care un mucegai apare pe insecta moartă, miceliu crește spre exterior, și produce noi spori care pot infecta noi dăunători. Acești spori la Beauveria bassiana sunt de culoare albă, de aceea boala poartă numele de muscardină albă, iar la Metarhizium anisopliae sporii capătă o culoare verde, și astfel boala este denumită muscardina verde. Moartea dăunătorilor survine în 3-5 zile de la tratament.

Proprietăți fizico-chimice

ZAPPER se prezintă sub formă de suspensie concentrată, de culoare maro, cu miros specific.

Conținut produs

  • Beauveria bassiana 203 1×108 cfu/ml
  • Metarhizium anisopliae strain MA 43 1×108 cfu/ml
  • Ulei vegetal (glicerol – material inert) 40%
  • Microorganisme: fungi – nu sunt derivate din/sau produse folosind OMG-uri

Mod de folosire

Se va dilua produsul în 200-400 L de apă / ha și se va aplica foliar, cu utilaje/echipamente specifice.

Cultură:

  • Legume
  • Viță de vie, căpșuni, afine, zmeură, mure
  • Plante ornamentale
  • Iarbă
  • Rapiță
  • Porumb
  • Culturi protejate (sere, solarii)
  • Pomi fructiferi
  • Cereale păioase

Doze și tratamente recomandate: 1L-2L/ha.

Beauveria bassiana

Metarhizium anisopliae

Ulei vegetal

Microorganisme