Genesis B.T.

Genesis B.T. este un insecticid ecologic formulat pe bază de culturi vii de Bacillus Thuringiensis. Insecticid sistemic ce combate cu succes omizile şi alte insecte din ordinul Lepidoptera.

Bacillus Thuringiensis este un grup de bacterii utilizate ca agenţi de control biologic împotriva dăunătorilor din clasa lepidoptera şi este unul dintre cele mai utilizate insecticide ecologice pentru controlul omizilor, al larvelor, fluturilor, viespilor etc. (combate peste 400 de tipuri de insecte din clasa lepidoptera), având un specific foarte ridicat.

În timpul sporulării, Bacillus Thuringiensis produce o proteină cristalină care este letală pentru dăunătorii vizaţi. După ce a fost ingerată de insectă, dizolvarea cristalului permite eliberarea protoxinei. Toxina este apoi activată de sucul intestinelor insectelor şi începe să se descompună, omorând insecta. Se recomandă a fi aplicat preventiv în perioadele de risc. De asemenea, are rol curativ dacă este aplicat la începutul atacului dăunătorilor.

Bacillus Thuringiensis nu are efect asupra albinelor.

Dăunători combătuți: omizile, fluturii, larvele.

Conținut Genesis B.T.

  • Culturi vii Bacillus Thuringiensis

Proprietăți fizico-chimice

Genesis B.T.se prezintă sub formă de lichid de culoare gălbui, cu miros specific.

Depozitare și termen de valabilitate

5 – 25 grade Celsius, ferit de razele soarelui şi îngheţ / 24 luni de la data fabricaţiei.

Doze recomandate

1L/ha în 200-400 litri de apă

Culturi țintă

Arbuşti fructiferi, măr, păr, cais, piersic, cireş, prun, smochin, viţă de vie.

Culturi vii Bacillus Thuringiensis