Aminotrees CA

ambalare 10L

Aminotrees CA este un biostimulator organic recomandat a fi folosit în agricultura ecologică şi este formulat pentru a fi administrat foliar în livezile de pomi, arbuşti fructiferi şi viţă de vie. Conţine nutrienţi esenţiali în dezvoltarea pomilor fructiferi, ai arbuştilor şi viţei de vie. Se recomandă aplicarea a 34 tratamente de-a lungul întregului stadiu vegetativ. 

Conținut produs Aminotrees CA

  • 10% aminoacizi vegetali (L aminoacizi min. 80%);
  • 10% CaCO3 (carbonat de calciu mineral obţinut prin măcinare micronică);
  • 15% acizi humici naturali;
  • 5% acid boric  sursă naturală;
  • 0,5% zinc;
  • 0,1% molibden;
  • 5% sulfat de magneziu;

Rolul aminoacizilor conţinuţi în Aminotrees

  • Stimularea procesului de înflorire;
  • Aduce un raport semnificativ la dimensiunea şi coloritul fructelor;
  • Creşterea raportului de zahăr şi aciditate (Brix);

Rolul calciului

Calciul asigură rezistenţa mecanică a ţesuturilor şi turgescenţa celulară, fiind implicat şi în procese fiziologice cum ar fi circuitul apei şi al sărurilor prin pereţii celulari. Calciul ajută în protejarea plantei împotriva stresului hidric. Pentru cultură, nu este important doar să aibă frunzele şi fructele aprovizionate cu calciu metabolizat la momentul optim ci şi faptul ca acestea să aibă consistenţa corespunzătoare. Acest lucru este o garanţie a faptului că fructele vor rezista mai mult la uscare, ceea ce înseamnă o durată mai mare de păstrare.

Rolul borului

  • Stimulează infloorescenţa;
  • Stimulează absorbţia macro şi micro elementelor;
  • Formează esteri fiziologi activi;
  • Ajută la transportarea zahărului în fructe;

Rolul zincului 

  • Sinteza hormonilor de creştere;
  • Sinteza proteinelor;
  • Rol esenţial în procesul de fotosinteză;
  • Stimulează activitatea enzimatică;

Rolul molibdenului

  • Cofactor enzimatic pentru azot, carbon şi sulf; 
  • Acţiune directă în mobilizarea aminoacizilor; 

Rolul sulfatului de magneziu

  • Stimulează formarea clorofilei; 
  • Rol preventiv şi curativ împotriva coloraţiei maro; 
  • Activează culoarea verde a frunzelor; 

Rolul acizilor humici

  • Deblocarea nutrienţilor din sol; 
  • Creşte permeabilitatea membranelor permiţând absorbţia nutrienţilor; 
  • Stimulează dezvoltarea şi înmulţirea microorganismelor din sol; 
  • Reduce problemele de suprasalinitate; 
  • Reduce eroziunea solului, sensibilitatea acestora la secetă.

Proprietăți fizico-chimice

Aminotrees se prezintă sub formă de lichid de culoare maro închis, cu miros specific. 

Depozitare și termen de valabilitate

5 – 25 grade Celsius, ferit de razele soarelui şi îngheţ / 24 luni de la data fabricaţiei. 

Doze recomandate 

 5 litri Aminotrees / ha în 500 litri de apă. 

Culturi țintă 

Arbuşti fructiferi, măr, păr, cais, piersic, cireş, prun, smochin, viţă de vie.

10% aminoacizi vegetali

10% CaCO3

15% acizi humici

5% acid boric

5% sulfat de magneziu