Porthos

Porthos este un complex bazat pe o asociere de bacterii, cu rol în imbunătățirea creșterii plantelor: pot stimula creșterea tulpinilor și a rădăcinilor. Îmbunătățește toleranța plantelor la stres: secetă, salinitate și stres termic prin promovarea înrădăcinării profunde și îmbunătățirea eficienței utilizării apei, menținerea echilibrului ionilor și reducerea daunelor oxidative. Aminoacizii activează și intensifică procesele fiziologice din plante pe toată durata perioadei de vegetație. Aminoacizii sunt capabili direct sau indirect să influențeze activitatea
fiziologică a plantelor, cu rol fundamental în procesul de sinteză al clorofilei, în funcționarea stomatelor.

Proprietăți fizico-chimice

Porthos se prezintă sub formă de concentrat solubil, de culoare maro, cu miros specific.

Conținut produs

  • Bacillus amyloliquefaciens
  • Bacillus subtilis
  • Aminoacizi de origine vegetală
  • Ulei vegetal
  • Microorganisme

Mod de folosire

Se va dilua produsul în 200-400 L de apă / ha și se va aplica foliar, cu utilaje/echipamente specifice. Nu se va păstra soluția pregătită peste noapte. Se va evita aplicarea în mijlocul zilei când sunt temperaturi ce depășesc 25 grade C.

Cultură: Cereale păioase, Floarea-soarelui, Rapiță, Porumb, Soia

Doze și tratamente recomandate: 1 L/ha, 2-3 tratamente.

Azospirillium lipoferum

Micorize

Tricoderme

Organisme bacteriene