Athos

Athos este un produs complex bazat pe o asociere de bacterii, cu rol în imbunătățirea creșterii plantelor: pot stimula creșterea tulpinilor și a rădăcinilor. Bacilii pot produce hormoni vegetali și enzime, cum ar fi fenilalanin amoniaco- liza (PAL) și peroxidaza (PO), care promovează creșterea plantelor și toleranța la stres.

Concurează cu agenții patogeni de pe rădăcini pentru spațiu și pentru urmele de nutrienți, cum ar fi fierul. Sistemele imune ale plantelor pot fi, de asemenea, pregătite de Azospirillum pentru a rezista atacului agenților patogeni, un proces cunoscut sub numele de rezistență sistemică indusă.

Athos prezintă o combinație de microorganisme, micorize (endo și ectomicorize), bacili și fungi cu roluri multiple pentru plantele de cultură și sol, cu efecte benefice. Acesta creează un mediu sănătos și îmbogățește fertilitatea.

Proprietăți fizico-chimice

Athos se prezintă sub formă de concentrat solubil, de culoare maro, cu miros specific.

Conținut produs

  • Bacillus amyloliquefaciens
  • Bacillus subtilis
  • Ulei vegetal
  • Microorganisme

Mod de folosire

Se va dilua produsul în 200-400 L de apă / ha și se va aplica foliar, cu utilaje/echipamente specifice. Nu se va păstra soluția pregătită peste noapte. Se va evita aplicarea în mijlocul zilei când sunt temperaturi ce depășesc 25 grade C.

Cultură: Cereale păioase, Floarea-soarelui, Rapiță, Porumb, Soia

Doze și tratamente recomandate: 1 L/ha, 2-3 tratamente.

Azospirillium lipoferum

Micorize

Tricoderme

Ulei de portocală

Organisme bacteriene