Norofert anunță semnarea primului contract de distribuție pentru 3 state din SUA

09 apr. 2024

București, 9 aprilie 2024 – Norofert, liderul cercetării pentru agricultura regenerativă și unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO (simbol BVB: NRF), anunță încheierea contractului de distribuție a produselor cu unul dintre cei mai importanți distribuitori din Watertown, Dakota de Sud, SUA. Acordul de distribuție acoperă regiunile Dakota de Sud, Dakota de Nord și Minnesota.

Vlad Popescu, Președintele Consiliului de Administrație, Norofert:  

„Ne-am angajat să continuăm consolidarea prezenței noastre în piața din SUA și am semnat un prim contract cu un distribuitor local important. Pentru a ne concentra resursele și eforturile în mod eficient, am decis să ne axăm pe colaborarea cu un distribuitor specializat în aria noastră de produse, din regiunea Midwest. În cadrul acestui contract vom acoperi trei state importante din punct de vedere agricol, angajându-ne să asigurăm loturi demonstrative pentru promovarea produselor noastre precum și expertiza tehnică. Prin oferirea de mostre și demonstrații practice, vom evidenția beneficiile și calitatea produselor noastre, construind parteneriate pe termen lung cu clienții.”

Proiectul de accesare de către Norofert a pieței din SUA a început în anul 2020, perioadă în care compania a făcut pași importanți, precum omologarea unei game de produse, testări în câmp certificate, crearea unui portofoliu de produse cu potențial de creștere în piața americană. Recent, Norofert a anunțat demararea unei linii de producție de inputuri și o investiție de 250 mii de euro în una dintre cele mai importante zone agricole din SUA. Producția se va concentra pe gama de sănătate a solului și nutriție foliară, similară cu cea din România, urmând a se utiliza bacterii produse în laboratorul din Filipeștii de Pădure. Investiția se va derula prin intermediul companiei Norofert AG, cu sediul în Watertown, Dakota de Sud, în parteneriat cu Gary Lamb, antreprenor cu o experiență de peste 30 de ani în agribusiness-ul din Midwest, cu o vastă cunoaștere a pieței și a fermierilor din zonă. Demararea construcției liniei de producție este programată pentru luna aprilie.

 

Despre Norofert:

Norofert este liderul cercetării pentru agricultura regenerativă și unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, fondat în anul 2000 de către familia Popescu. În plină dezvoltare a facilităților de producție care să susțină practici agricole sustenabile, la nivel internațional, Norofert demonstrează angajament față de obiectivul neutralității climatice și capacitatea de a inova într-un domeniu crucial pentru viitorul agriculturii și a siguranței alimentare.

Cu un mix de linii de afaceri, Norofert a dezvoltat în ultimii ani capacități proprii de producție atât în aria inputurilor, cât și de farming agricol, linii care vor cunoaște dezvoltare în următorii ani. Cu 65 produse în portofoliu, compania se adresează atât fermierilor din agricultura convențională, cât și din cea ecologică, cu o nișă nouă a produselor convenționale lichide, cu cerere tot mai mare.

Din 2020 compania este listată la Bursa de Valori București pe piața AeRO și din octombrie 2021 acțiunile Norofert sunt incluse în indicele BETAeRO. De-a lungul celor 4 ani de activitate în piața de capital, Norofert a atras 14 milioane de lei prin majorări de capital și 11,5 milioane de lei printr-un plasament privat de obligaţiuni corporative. Obligațiunile corporative ale companiei sunt tranzacționate în piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul NRF25 începând cu 5 iunie 2020.

Pentru mai multe informații, vă invităm să vizitați www.norofert.ro.