Norofert Group raportează o cifră de afaceri de 24 milioane de lei și peste 6 milioane de lei profit net pentru anul 2020

23 feb. 2021

București, 23 februarie 2021 – Norofert Group, principalul producător român de inputuri organice, raportează venituri consolidate de 24,4 milioane de lei pentru anul 2020, în creștere cu 64% față de 2019 și un profit net de 6,3 milioane de lei, o creștere de 36%. Compania listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București a încheiat anul trecut cu venituri din exploatare de 31 milioane de lei și EBITDA de 11,4 milioane de lei.

Anul trecut a fost unul imprevizibil și plin de provocări. Ținând cont de pandemia globală și de contextul local al secetei severe din toată România, suntem încântați să furnizăm rezultate care depășesc obiectivele stabilite și aprobate de acționarii noștri în luna aprilie a anului 2020. În afară de creșterea afacerii noastre cu 64% față de anul precedent, în 2020 am reușit să înființăm o filială în SUA, am continuat investițiile în fabrică și am început pregătirile pentru introducerea unei noi linii de afaceri în grupul nostru – cultivarea de teren în sistem ecologic. Profiturile din 2020 vor fi capitalizate, iar acționarii noștri vor beneficia de acțiuni gratuite. Pentru 2021, stabilim stacheta și mai sus, deoarece ne propunem să atingem cifra de afaceri de 35 de milioane de lei în România, precum și să începem să generăm mai multe rezultate semnificative pe piețele externe”, a declarat Vlad Popescu, CEO Norofert SA.

Performanța îmbunătățită a grupului se datorează în primul rând eforturilor depuse de echipa de vânzări, notorietății sporite a mărcii Norofert pe piața românească și internațională, precum și ofertei de produse în creștere care include acum linii complexe pentru agricultura ecologică, agricultura convențională, precum și grădinărit ca și hobby. Conducerea atribuie creșterea rezultatelor oportunităților obținute datorită finanțărilor prin intermediul pieței de capital accesate de grup în perioada 2019-2020.

În conformitate cu politica de dividende a Norofert, conducerea propune acționarilor capitalizarea unei părți din profiturile din 2020. Propunerea, supusă votului la Adunarea Generală a Acționarilor programată în data de 20 aprilie 2021, va fi majorarea capitalului social al Norofert cu aproximativ 3,4 milioane de lei prin emiterea de până la 8.573.940 acțiuni noi cu o valoare nominală de 0,4 lei pe acțiune. Acest lucru înseamnă că acționarii vor primi o acțiune gratuită pentru fiecare acțiune deținută.

Norofert desfășoară în prezent un proces de majorare a capitalului. Compania intenționează să își mărească capitalul social cu 550.000 de acțiuni noi și să strângă 7,2 milioane de lei. Capitalul strâns va fi investit într-o linie de producție de îngrășăminte de sol de înaltă capacitate și calitate. În urma acestei investiții, Norofert va deveni cel mai mare producător din această categorie de produse din România. Restul de capital va fi utilizat pentru creșterea capacității liniei de producție a tabletelor efervescente. Tabletele efervescente sunt proiectate să fie produsul vedetă al Norofert USA, LLC, filiala din SUA a Norofert, și să reprezinte o parte importantă a vânzărilor pe piața americană în 2021.

La începutul acestei săptămâni, grupul a anunțat intenția de a achiziționa o fermă de 1.000 de hectare în localitatea Zimnicea, județul Teleorman și, prin urmare, să introducă o nouă linie de afaceri – agricultura ecologică. Valoarea tranzacției se ridică la 9,5 milioane de lei. Ferma este situată la o distanță de 5 kilometri de portul Zimnicea de pe Dunăre, unde Norofert intenționează să dezvolte o capacitate de depozitare pentru încărcarea barjelor pentru comercializarea cerealelor ecologice. Această capacitate de încărcare reprezintă un centru logistic excelent pentru activitatea principală a Norofert. Orice tipuri de culturi bio, produse sau primite în schimbul inputurilor ecologice, pot fi vândute la export pe Dunăre.

Norofert Group este o companie listată pe piața AeRO din martie 2020. Pe parcursul anului 2020, acțiunile Norofert au fost cele mai tranzacționate instrumente financiare de pe piața AeRO. În data de 23 februarie 2021, înainte de publicarea rezultatelor financiare preliminare, acțiunile Norofert se tranzacționau la un preț de 28,4 lei pe acțiune. Prin urmare, capitalizarea de piață a Norofert a ajuns la 228 milioane de lei.

###

Despre Norofert SA

Norofert Group este principalul producător de inputuri organice și un jucător cu experiență pe piața agricolă din România. Înființată în 2000 ca afacere de familie, compania a început inițial ca importatoare de îngrășăminte de înaltă calitate de pe piețele occidentale în România. În 2015, odată cu preluarea afacerii de către Vlad Popescu, compania a început să producă îngrășăminte ecologice, produse fitosanitare organice, cum ar fi insecticide și fungicide precum și tratamente foliare și pentru semințe folosind rețetele sale originale. Între 2017 și 2019, compania a înregistrat o creștere rapidă după ce a dezvoltat o tehnologie proprie numită Bio Chain și a lansat o premieră în sectorul agricol, tableta efervescentă. Astăzi, Norofert este un grup de companii care include o linie de produse pentru agricultura ecologică (Norofert Organic), o linie de produse pentru agricultura convențională (Karisma) și o linie de produse pentru grădinari și fermieri mici (Norofert Fito). Pe 3 martie 2020, acțiunile companiei au intrat la tranzacționare pe Bursa de Valori București sub simbolul „NRF”, iar pe 5 iunie 2020, obligațiunile Norofert au debutat sub simbolul „NRF25” pe piața ATS-Bonds a BVB.