N-BACTER

N-Bacter este un produs biodinamic, obținut printr-un proces de fermentare rapidă și are în compoziția sa substanțe organice conforme cu cerințele Regulamentului 889/2008, anexele I și II.

N-Bacter este un biostimulator formulat pe bază de microorganisme care ajută la îmbunătățirea structurii solului, fixează azotul din atmosferă, eliberează și generează azot la nivelul rădăcinilor plantelor, și are un efect tonic general asupra culturilor agricole.

Azotobacter chroococcum, Azospirillium lipoferum și Bacillus megaterium metabolizează o largă varietate de materiale organice din sol rezultatul fiind fixarea azotului pe rădăcinile plantelor, fixează azotul atmosferic, metabolizează fosfații și joacă rol antifungic, contracarând microorganismele patogene din sol. De asemenea, bacillus megaterium descompune detritusul, transformă fosfații insolubili din sol în forme ușor asimilabile de către plante. Furnizează fosfor și acizi organici și enzime, având acțiune biostimulatoare asupra plantelor.  

Produs inovativ, N-Bacter conține 3 culturi de microorganisme care acționează sinergic, și asigură o dezvoltare spectaculoasă a culturilor agricole, acolo unde este aplicat.

Aplicat pe sol imediat după semănat, prin conținutul său de bacillus megaterium accelerează procesul de descompunere al P2O5 din produsele formulate pe baza de fosfați (rocă fosfatică, DAP, MAP etc.)

Se recomandă a fi aplicat imediat după însămânțare, pe solele la care s-a folosit P35 ca fertilizant de bază (la semănat).

Proprietăți fizico-chimice

N-Bacter se prezintă sub formă de lichid, are culoarea maro, cu miros specific.

Conținut produs

  • 1 x 10^8 cfu/ml Azotobacter Chroocoorum
  • 1 x 10^8 cfu/ml Azospirillium Lipoferum
  • 1 x 10^8 cfu/ml Bacillus Megatherium

Doze recomandate

Din experiența practică și/sau a documentației disponibile, recomandăm următoarele doze de aplicare:

Păioase, prășitoare, oleaginoase: 

  • 1 – 2L / ha, în 200 – 400 litri de apă, aplicat foliar
  • 1L / ha în 200-400 litri de apă imediat după semnănat

1 x 10^8 cfu/ml Azotobacter Chroocoorum

1 x 10^8 cfu/ml Azospirillium Lipoferum

1 x 10^8 cfu/ml Bacillus Megatherium