Istoric

Norofert este cel mai important producător de inputuri ecologice din România, având în prezent 3 companii în cadrul Grupului – Norofert Eco, Norofert Organics și Norofert Fitofarma.

Compania Norofert a fost fondată în anul 2000 de către Florin Popescu, și până astăzi a rămas o afacere de familie, condusă în prezent de fiul acestuia, Vlad Popescu. Inițial, între anii 2000 și 2010, compania a importat și distribuit în România inputuri agricole de înaltă calitate produse în occident. În acel moment, Norofert era singura companie care a introdus în România îngrășăminte avansate din punct de vedere tehnologic. În 2010, Norofert a văzut o nișă care se dezvolta la nivel global în domeniul îngrășămintelor organice și s-a repoziționat către importul de produse ecologice de înaltă calitate din Spania, SUA și Germania și distribuirea acestora către fermierii locali. În anul 2015, anul în care Vlad Popescu a preluat afacerea, compania a renunțat complet la activitatea de import și a început propria linie de producție a îngrășămintelor organice care a crescut constant pe parcursul anilor.

Inovație

În august 2018, Norofert a introdus tehnologia BioChain pentru toate produsele sale și a lansat o premieră pe piața europeană prin introducerea tuturor produselor sub formă de tabletă efervescentă. Prin înlocuirea cu tableta efervescentă a produselor clasice lichide sau pulbere utilizate în agricultură, Norofert a înlăturat complet riscul de fermentare a produselor la temperaturi ridicate, a extins durata de depozitare a acestora până la 5 ani și a redus semnificativ spațiul de stocare și transport, revoluționând astfel piața de agricultură ecologică. Tableta efervescentă a fost vândută până acum pe piețele din România, Franța și Spania. Expansiunea continuă a produselor inovatoare ale Norofert este planificată pentru perioada următoare. Tableta efervescentă Norofert a primit numeroase recunoașteri ca inovație, inclusiv a primit premiul Business Magazin la categoria „Proiect inovator 2018″ și premiul „Best Innovation Award” de la publicația România Insider în 2019.

Linii de produse

Astăzi, Norofert produce îngrășăminte organice, produse fitosanitare organice, cum ar fi insecticide și fungicide, tratamente pentru semințe și tratamente foliare. De asemenea, Norofert are capacitatea de a dezvolta și produce îngrășăminte organice personalizate conform nevoilor specifice recoltelor, luând în considerare solul, condițiile atmosferice și particularitățile fiecărei culturi în parte. Compania oferă produsele sale fermierilor români, dar are și contracte cu distribuitori din Republica Moldova și Grecia și intenționează să se extindă în continuare în Bulgaria și Croația în cursul anului 2019. Compania are în prezent două linii principale de producție – Norofert Organics, o linie de îngrășăminte organice, care în prezent constă în peste 20 de produse, pentru fermierii profesioniști ce cultivă terenuri în sistem ecologic, vândute în cantități industriale, și Norofert Fito – o linie de 8 produse bio care sunt vândute în cantități mici și care sunt destinate micilor fermieri și grădinarilor ce cultivă fructe, legume și flori până la 1 hectar.

La începutul anului 2019, compania avea 21 de angajați la nivel de Grup. În prezent, Norofert deține aproximativ 30% din piața locală de inputuri pentru agricultura ecologică.

Toate produsele Norofert sunt fabricate în România, folosind 100% ingrediente naturale și ecologice.