Cum Procedati!

1 Identificati produsele necesare pentru dvs.
2 Ne contactati prin email sau telefon.
3 Raspundem cu maxima promptitudine cerintelor dvs.

Nu ezitati sa ne contactati pentru detalii, intrebari sau cereri de oferta. Va multumim!

Zone Distributie

Zona Nord Est +40 756 055 574
Zona Nord + 40 (786) 742 300‬
Zona Est +40 (745) 081 408‬
Zone Sud Est +40 (745) 081 389‬
Zona Sud +40 (756) 055 574
Zona Sud Vest +40 (769) 222 742‬
Zona Vest +40 (742) 588 001‬

Tehnologia BioChainAbordând problemele cu care se confruntă agricultura convențională vom constata că acestea sunt într-o continuă creștere/dinamică, iar acest lucru are la bază un factor comun: eliminarea organismelor vii din tratamentele pentru semințe, sol și plante.

Nu este un secret faptul că aplicarea intensivă a unor pesticide (insecticide, fungicide, regulatoare de creștere etc.) distrug atât factorii patogeni și dăunătorii (bolile foliare, bolile fructelor etc., viespea tulpinilor, rățișoara etc.), cât și microorganismele benefice plantelor, respectiv a insectelor și a altor organisme vii benefice solului (bacteriile fixatoare de azot, bacteriile care se ocupă cu descompunerea materiei vegetale etc., râmele, viermii inofensivi plantelor etc.)

Tehnologia BioChain

Rezultatul anilor de cercetări în laboratoarele Norofert Organics.

Natura este un organism viu, într-o dinamică și schimbarepermanentă, și funcționează sub guvernarea unor legi proprii pe care și le-a însușit cu mult timp înainte ca omul să intervină asupra ei.

Microorganismele, bacteriile, chiar și virușii, interacționează, și în cele mai multe cazuri conlucrează rezultatul fiind de fiecare dată unul spectaculos. Pentru a înțelege modul în care funcționează natura trebuie înainte de toate să privim totul sub forma unui lanț. Știm cu toții ce s-ar întâmpla cu întreg pământul dacă ar dispărea albinele, lupii sau anumite insecte. Fiecare ființă vie, bacterie sau microorganism are un rol foarte bine stabilit în acest lanț, și reprezintă în sine o za.

Raportându-ne la domeniul nostru de interes, înțelegem faptul că un ciclu de producție, indiferent de cultură, implică pe lângă îngrășămintele atât de necesare, tratarea semințelor, a solului și a plantelor cu produse antifungice și insecticide.

Poate că mulți dintre dumneavoastră s-au întrebat, nu de puține ori, cum se îmbolnăvesc plantele. O explicație pe înțelesul tuturor ar fi aceasta: atunci când mediul este propice instalării bolilor (schimbări bruște de temperatură, umiditate ridicată etc.), bolile (care sunt la bază microorganisme/fungi/virusuri vii), pătrund prin stomate în plante (sau prin pereții celulari în semințele proaspăt semănate) provocând pagube însemnate sau chiar compromițând întreaga cultură.

În agricultura convențională, fermierii folosesc produse formulate pe bază de molecule chimice extrem de complexe care au rolul de a distruge acești factori patogeni. Cu siguranță o parte dintre aceia care vor citi acest material vor fi de acord cu următoarea afirmație: ”bolile dezvoltă toleranță”. De aceea, inclusiv producătorii de fitosanitare chimice recomandă alternarea acestora, pentru a fi evitată dezvoltarea unor toleranțe la anumite substanțe active.

În agricultura ecologică, nefiind permisă utilizarea moleculelor chimice, producătorii de fitosanitare organice și-au concentrat atenția asupra anumitor microorganisme, bacterii și fungi care să împiedice instalarea factorilor patogeni.

Consultantă și cotații de preț

Pentru orice detalii sau întrebări vă stăm la dispoziție.

TOP